Mákos háromszögek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 50 g kristálycukor
- 250 ml tej
- csipet só
- 100 ml étolaj
Töltelék:
- 250 g darált mák
- 160 g cukor
- 155 ml víz
- 1 citrom héja
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a vizet a cukorral sziruppá főzzük, felforraljuk. Hozzáadjuk a mákot, a citrom héját és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással lekenjük.
Kelesztés nélkül, 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »