Mákos háromszögek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 50 g kristálycukor
- 250 ml tej
- csipet só
- 100 ml étolaj
Töltelék:
- 250 g darált mák
- 160 g cukor
- 155 ml víz
- 1 citrom héja
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a vizet a cukorral sziruppá főzzük, felforraljuk. Hozzáadjuk a mákot, a citrom héját és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással lekenjük.
Kelesztés nélkül, 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









