Mákos guba párna recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag (800 g) előre nyújtott élesztős, leveles tészta (24*36 cm-es téglalappá nyújtva)
Vaníliás töltelék:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj vagy margarin
Mákos töltelék:
- 13 dkg őrölt mák
- 6 dkg cukor
- 25 g méz
- 80 ml tej
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egész mák (elmaradhat)
Elkészítése:
A tejből, cukorból és a pudingporból a szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd mikor langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat/margarint és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
A mákos töltelékhez a cukrot, mézet és a tejet összeolvasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a mákot és felfőzzük. Mikor elkészült, akkor hozzáadjuk a citrom héját és belekeverjük.
A tésztát kibontjuk és kitekerjük (rajta hagyjuk a sütőpapíron). Állítva magunk elé tesszük és képzeletben 3 egyenlő részre osztjuk függőlegesen. Középen megkenjük pudinggal, majd a pudingra mákot teszünk. Az egyik szélét ráhajtjuk a sütőpapír segítségével, majd újra megkenjük pudinggal és mákot teszünk rá. Ráhajtjuk a másik szélét és kissé összenyomkodjuk. Ezután az egészet megfordítjuk, hogy a hajtás alulra kerüljün. Recés késsel 6 egyenlő részre vágjuk.
A péksütiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A recés késsel mindegyik süti tetején 2-2 bemetszést ejtünk.
A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
A péksütik tetejét felvert tojással lekenjük. Ezután megszórhatjuk mákkal is ha szeretnénk.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha nem szeretnénk bolti tésztát használni, akkor készítsünk hozzá blundel tésztát saját magunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »