Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba párna recept

Mákos guba párna
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag (800 g) előre nyújtott élesztős, leveles tészta (24*36 cm-es téglalappá nyújtva)

    Vaníliás töltelék:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 5 dkg vaj vagy margarin

    Mákos töltelék:

    • 13 dkg őrölt mák
    • 6 dkg cukor
    • 25 g méz
    • 80 ml tej

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egész mák (elmaradhat)

    Elkészítése:

    A tejből, cukorból és a pudingporból a szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd mikor langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat/margarint és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

    A mákos töltelékhez a cukrot, mézet és a tejet összeolvasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a mákot és felfőzzük. Mikor elkészült, akkor hozzáadjuk a citrom héját és belekeverjük.

    A tésztát kibontjuk és kitekerjük (rajta hagyjuk a sütőpapíron). Állítva magunk elé tesszük és képzeletben 3 egyenlő részre osztjuk függőlegesen. Középen megkenjük pudinggal, majd a pudingra mákot teszünk. Az egyik szélét ráhajtjuk a sütőpapír segítségével, majd újra megkenjük pudinggal és mákot teszünk rá. Ráhajtjuk a másik szélét és kissé összenyomkodjuk. Ezután az egészet megfordítjuk, hogy a hajtás alulra kerüljün. Recés késsel 6 egyenlő részre vágjuk.

    A péksütiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A recés késsel mindegyik süti tetején 2-2 bemetszést ejtünk.

    A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.

    A péksütik tetejét felvert tojással lekenjük. Ezután megszórhatjuk mákkal is ha szeretnénk.

    180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ha nem szeretnénk bolti tésztát használni, akkor készítsünk hozzá blundel tésztát saját magunk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá