Mákos guba párna recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag (800 g) előre nyújtott élesztős, leveles tészta (24*36 cm-es téglalappá nyújtva)
Vaníliás töltelék:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj vagy margarin
Mákos töltelék:
- 13 dkg őrölt mák
- 6 dkg cukor
- 25 g méz
- 80 ml tej
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egész mák (elmaradhat)
Elkészítése:
A tejből, cukorból és a pudingporból a szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd mikor langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat/margarint és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
A mákos töltelékhez a cukrot, mézet és a tejet összeolvasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a mákot és felfőzzük. Mikor elkészült, akkor hozzáadjuk a citrom héját és belekeverjük.
A tésztát kibontjuk és kitekerjük (rajta hagyjuk a sütőpapíron). Állítva magunk elé tesszük és képzeletben 3 egyenlő részre osztjuk függőlegesen. Középen megkenjük pudinggal, majd a pudingra mákot teszünk. Az egyik szélét ráhajtjuk a sütőpapír segítségével, majd újra megkenjük pudinggal és mákot teszünk rá. Ráhajtjuk a másik szélét és kissé összenyomkodjuk. Ezután az egészet megfordítjuk, hogy a hajtás alulra kerüljün. Recés késsel 6 egyenlő részre vágjuk.
A péksütiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A recés késsel mindegyik süti tetején 2-2 bemetszést ejtünk.
A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
A péksütik tetejét felvert tojással lekenjük. Ezután megszórhatjuk mákkal is ha szeretnénk.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha nem szeretnénk bolti tésztát használni, akkor készítsünk hozzá blundel tésztát saját magunk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »