Lekváros-mogyorókrémes croissant recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt (kb 15 púpos evőkanál)
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 2 ek cukor plusz 1 kk cukor az élesztőhöz)
- 2 dkg friss élesztő vagy 1 tasak szárított élesztő
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- bármilyen savanykásabb lekvár
- mogyorókrém
Kenéshez:
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, a tojással, az élesztős tejjel, kevés sóval és a cukorral. A tésztát jól kidolgozzuk (hólyagosra és, hogy elváljon a táltól), majd letakarva kb 1 óra alatt megkelesztjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, két egyenlő részre osztjuk. Mindkettő cipót vékony kör alakúra nyújtjuk, 12 egyforma háromszögekké vágjuk, megkenjük mogyorókrémmel az egyik háromszöget, aztán lekvárral a másikat és így tovább. A mogyorókrémes háromszögre ráhelyezzük a lekvárosat és együtt a kettőt feltekerjük a széles, felső felétől kezdve.
A másik cipóval ugyanígy járunk el, tehát 12 db croissant-ot fogunk kapni.
A sütiket kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 175-180 fokon kb 25-30 percig sütjük.
Amikor kezd pirulni, a vaníliás tejjel locsoljuk vagy kenjük meg mindegyiknek a tetejét és tegyük vissza a sütőbe, amíg teljesen kész nem lesz.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Másnap is nagyon finom, puha volt, de jó is volt a reggeli kávéhoz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









