Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros batyu recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1 db citrom reszelt héja
    • a kedvenc nem túl folyékony lekvár
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (a tetejének megkenésére )
    • ha a tészta nem állna össze, tejjel lehet a tésztán lágyítani

    Elkészítése:

    Az élesztőt a  cukros tejben felfuttatom .Hozzáöntöm a liszthez , hozzáadom a vajat ,a 3db tojás sárgát , a porcukrot , a sót ,és a reszelt citromhéjat .Jól összedolgozom, majd addig dagasztom amíg a tészta nem lesz levegős .( Kis légbuborékok lesznek benne ) . Ezután hagyom a tésztát 20-25 percig pihenni. A deszkát meglisztezem ráteszem a tésztát még egyszer átdolgozom ( már csak egy kicsit ) , kinyújtom majd kb:tenyérnyi kockákra vágom a tésztát . Minden kocka közepére kb:1 ek lekvárt teszek .A kocka két-két szemben lévő sarkát összenyomom ugyan így a kapott éleket is .( hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben ) .A tepsit kivajazom beleteszem a batyukat(de nem túl közel egymáshoz ,mert még megkel).A batyuk tetejét megkenem egy kis vajjal és tojássárgával .Beteszem a sütőbe közepesre állítom kb:200 fok 30-35perc múlva kész a lekváros batyu. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá