Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos batyu recept

Húsos batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 15 dkg juhtúró
    • 30 dkg főtt burgonya
    • 2 kanál étolaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 csomag réteslap
    • 1 csomag petrezselyem
    • őrölt bors
    • kakukkfű (kevés)
    • 2 dl tejföl
    • 1 dl húsleves alaplé
    • olaj a réteslap kenéséhez

    Elkészítése:

    A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben megfőzöm. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom, kevés kakukkfüvet adok hozzá, ráöntöm a leves alapot és a húst puhára párolom.

    Amikor a hús puha, hozzáadom a főzött krumpli kockákat. A túrót a fele tejföllel kikeverem, beleteszem az aprított petrezselymet és a kihűlt hússal összekeverem.

    A réteslapokat szétszedem és olajjal lekenem. Kettőt teszek egymásra, majd négyfelé elvágom, a közepébe egy-egy kanál tölteléket teszek és összefogom batyu formára a végeit. Tejföllel lekenem és 180 fokon szép pirosra sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá