Húsos batyu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg juhtúró
  • 30 dkg főtt burgonya
  • 2 kanál étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 csomag réteslap
  • 1 csomag petrezselyem
  • őrölt bors
  • kakukkfű (kevés)
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl húsleves alaplé
  • olaj a réteslap kenéséhez

Elkészítése:

A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben megfőzöm. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom, kevés kakukkfüvet adok hozzá, ráöntöm a leves alapot és a húst puhára párolom.

Amikor a hús puha, hozzáadom a főzött krumpli kockákat. A túrót a fele tejföllel kikeverem, beleteszem az aprított petrezselymet és a kihűlt hússal összekeverem.

A réteslapokat szétszedem és olajjal lekenem. Kettőt teszek egymásra, majd négyfelé elvágom, a közepébe egy-egy kanál tölteléket teszek és összefogom batyu formára a végeit. Tejföllel lekenem és 180 fokon szép pirosra sütöm.