Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas briós recept

Fahéjas briós
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 3 dl olaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg élesztő
    • 0,5 liter tej14dkg cukor
    • pici só.

    Tölteléknek:

    • fahéj
    • cukor
    • olvasztott vaj

    Tetejére:

    • olvasztott vaj
    • cukor, vagy a kimaradt fahéjas cukor.

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból egy kellemes lágy hólyagos tésztát készítsünk, duplájára kelesztjük. A kelesztés után egyforma részekre vágjuk (Nekem ebből az adagból 32db lett) kis gombócokká formázzuk és hagyjuk pihenni egy jó 10percet. A pihenés után kinyújtom, a gombócokat megkenem olvasztott vajjal, megszórom fahéjas cukorral és felsodrom. Feltekerem, és a tetejét visszanyomom. Előmelegített sütőben készre sütöm. Amint kiveszem a sütőből, azonnal megkenegetem olvasztott vajjal és megszórom cukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá