Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csavart briós recept

Csavart briós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkgliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl tej
    • 1 kk só
    • 5 dkg olvasztott margarin

    Töltelék:

    • mák
    • dió
    • kakaópor
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítek és duplájára kelesztem. Amikor megkelt 12 darab egyforma kis gombócot készítek belőle és még 10 percig kelesztem.
    A kelesztés után egyenként téglalap alakúra kinyújtom a tésztákat ,olajjal megkenem a lapokat mák, vagy dió tölteléket kenek rá. A másik lapot ráhelyezem a töltelékre ,majd derelye vágóval hosszában vékony csíkokat húzok, de nem egészen a tészta végéig, attól függ hány csík lesz a tésztában, hogy milyen vékonyak a csíkok. kb 1-2 centit a végénél elhagyok.
    0041
    Kicsit megemelem a tésztát, hogy a csíkok elváljanak egymástól, majd megfogom a két végét a tésztának és ellentétes irányban elkezdem sodorni, és az így kapott “hengert” brióssá formázom. Kb fél óráig kelesztem, majd megkenem felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá