Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pampuska recept

Pampuska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    24 darabhoz:

    • 70 dkg finomliszt
    • csipetnyi só
    • 4 ek cukor
    • 6 dl langyos tej
    • 3,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,4 dl étolaj

    Sütéshez:

    • zsír vagy olaj

    Tetejére:

    • lekvár és/vagy porcukor

    Elkészítése:

    Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá 1-1 teáskanálnyi cukrot és lisztet, és hagyjuk kicsit kelni. (kb. 5 perc)

    A felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára. (kb. 50 perc)

    Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, egy pohárral szaggassuk ki, és hagyjuk ismét megkelni.

    Félig olajjal teli serpenyőben mind a két oldalát pár-pár perc alatt kisütjük.

    Ha hűlt egy kicsit, porcukorral beszórjuk a tetejét, és baracklekvárral kínáljuk.

     

    A pampuska kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 245 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 40 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá