Pampuska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pampuska

Hozzávalók:

24 darabhoz:

  • 70 dkg finomliszt
  • csipetnyi só
  • 4 ek cukor
  • 6 dl langyos tej
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 0,4 dl étolaj

Sütéshez:

  • zsír vagy olaj

Tetejére:

  • lekvár és/vagy porcukor

Elkészítése:

Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá 1-1 teáskanálnyi cukrot és lisztet, és hagyjuk kicsit kelni. (kb. 5 perc)

A felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára. (kb. 50 perc)

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, egy pohárral szaggassuk ki, és hagyjuk ismét megkelni.

Félig olajjal teli serpenyőben mind a két oldalát pár-pár perc alatt kisütjük.

Ha hűlt egy kicsit, porcukorral beszórjuk a tetejét, és baracklekvárral kínáljuk.