Óriás túróspatkó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 cs levelestészta (500 g)
- 75 dkg félzsíros túró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár csepp olaj
- 1 ek porcukor
Édes töltelékhez:
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek mazsola
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
Sós töltelékhez:
- 1 ek tejföl
- 1 cs kapor
- 1 kk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Mindkét töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
A szobahőmérsékletűre felengedett leveles tésztát 35*45 cm nagyságú téglalapra kisodorjuk és egy derelyevágóval a hosszabbik végétől befelé 1 centiméterenként 10 centis csíkokat vágunk.
A tésztalapra rákenjük a tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a csíkoknál végződjön.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Mindkét tekercset patkó alakra hajtjuk és egy vékonyan kikent lemezre rakjuk. A végeit kissé összelapítjuk az ujjunkkal, tetejét megkenjük tojással és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. Még forrón meghintjük porcukorral és miután kihűlt felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.