Óriás túróspatkó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs levelestészta (500 g)
- 75 dkg félzsíros túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár csepp olaj
- 1 ek porcukor
Édes töltelékhez:
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek mazsola
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
Sós töltelékhez:
- 1 ek tejföl
- 1 cs kapor
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Mindkét töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
A szobahőmérsékletűre felengedett leveles tésztát 35*45 cm nagyságú téglalapra kisodorjuk és egy derelyevágóval a hosszabbik végétől befelé 1 centiméterenként 10 centis csíkokat vágunk.
A tésztalapra rákenjük a tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a csíkoknál végződjön.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Mindkét tekercset patkó alakra hajtjuk és egy vékonyan kikent lemezre rakjuk. A végeit kissé összelapítjuk az ujjunkkal, tetejét megkenjük tojással és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. Még forrón meghintjük porcukorral és miután kihűlt felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »