Óriás túróspatkó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs levelestészta (500 g)
- 75 dkg félzsíros túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár csepp olaj
- 1 ek porcukor
Édes töltelékhez:
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek mazsola
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
Sós töltelékhez:
- 1 ek tejföl
- 1 cs kapor
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Mindkét töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
A szobahőmérsékletűre felengedett leveles tésztát 35*45 cm nagyságú téglalapra kisodorjuk és egy derelyevágóval a hosszabbik végétől befelé 1 centiméterenként 10 centis csíkokat vágunk.
A tésztalapra rákenjük a tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a csíkoknál végződjön.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Mindkét tekercset patkó alakra hajtjuk és egy vékonyan kikent lemezre rakjuk. A végeit kissé összelapítjuk az ujjunkkal, tetejét megkenjük tojással és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. Még forrón meghintjük porcukorral és miután kihűlt felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »