Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós meggyes pite recept

Omlós meggyes pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához :

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz tejföl (175 g)
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 1,2 kg meggy
    • 3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
    • cukor ízlés szerint
    • őrölt fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és ízlés szerinti cukorral feltesszük főni.
    Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tészta ne legyen kemény! Hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd két részre osztjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk. (24×39 cm)

    Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ráborítjuk a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre.

    200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

    Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Még melegen megszórjuk porcukorral.

    Az omlós meggyes pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 255 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 34 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá