Omlós meggyes pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához :

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz tejföl (175 g)
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 1,2 kg meggy
  • 3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
  • cukor ízlés szerint
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és ízlés szerinti cukorral feltesszük főni.
Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tészta ne legyen kemény! Hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd két részre osztjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk. (24×39 cm)

Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ráborítjuk a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Még melegen megszórjuk porcukorral.