Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olajban sült túrós derelye recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dk liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy nagyobb csipet só
    • két kanál cukor
    • tejföl,hogy formázható tésztát kapjunk
    • olaj a sütéshez

    Töltelékhez:

    • fél kg túró
    • cukor ízlés szerint
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy csomag vaníliás cukor
    • mazsola

    Elkészítése:
    A hozzávalókból tésztát gyúrunk,annyi tejföllel,hogy jó puha tésztát kapjunk. Jó vékonyra nyújtjuk a tésztát. Fele tésztára ráhalmozzuk kis kupacokban a túrós masszát (ha puha lenne egy kis grízt adhatunk hozzá). A tészta másik felét nyújtófára tekerjük és beterítjük vele a kis kupacokat. Minden kis kupacot körbe nyomkodunk és derelyevágóval elvágjuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük és porcukorral szórjuk. (Én nem teszek semmi fujtatót bele,a tojás lazítja.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá