Olajban sült túrós derelye

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dk liszt
  • 5 tojás
  • egy nagyobb csipet só
  • két kanál cukor
  • tejföl,hogy formázható tésztát kapjunk
  • olaj a sütéshez

Töltelékhez:

  • fél kg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 tojás
  • egy csomag vaníliás cukor
  • mazsola

Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,annyi tejföllel,hogy jó puha tésztát kapjunk. Jó vékonyra nyújtjuk a tésztát. Fele tésztára ráhalmozzuk kis kupacokban a túrós masszát (ha puha lenne egy kis grízt adhatunk hozzá). A tészta másik felét nyújtófára tekerjük és beterítjük vele a kis kupacokat. Minden kis kupacot körbe nyomkodunk és derelyevágóval elvágjuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük és porcukorral szórjuk. (Én nem teszek semmi fujtatót bele,a tojás lazítja.)