Nagyi tepsis csigája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Thang zhong:
- 40 g finomliszt
- 2,4 dl tej
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- egy nagy csipet só
- 8 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,2 dl tej
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg tejcsoki
- 3 ek cukrozott kakaópor
A tészta kenéséhez:
- kevés, puha zsír vagy vaj
Elkészítése:
A thang zhonghoz a tejben felfőzzük a lisztet sűrűre, majd kihűtjük.
Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük az olvasztott csokival és a kakaóporral.
A megkelt tésztát nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a csokikrémet úgy, hogy a szélén egy kis sávot üresen hagyunk, ott vízzel kenjük le, hogy a tészta szélei összetapadjanak. Feltekerjük a tésztát.
A tészta felületét körbekenjük vékonyan valamilyen zsiradékkal, majd 16 részre vágjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
Folpackkal letakarva kb 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat. Ha kihűlt, akkor porcukorral szórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »