Nagyi tepsis csigája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Thang zhong:
- 40 g finomliszt
- 2,4 dl tej
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- egy nagy csipet só
- 8 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,2 dl tej
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg tejcsoki
- 3 ek cukrozott kakaópor
A tészta kenéséhez:
- kevés, puha zsír vagy vaj
Elkészítése:
A thang zhonghoz a tejben felfőzzük a lisztet sűrűre, majd kihűtjük.
Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük az olvasztott csokival és a kakaóporral.
A megkelt tésztát nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a csokikrémet úgy, hogy a szélén egy kis sávot üresen hagyunk, ott vízzel kenjük le, hogy a tészta szélei összetapadjanak. Feltekerjük a tésztát.
A tészta felületét körbekenjük vékonyan valamilyen zsiradékkal, majd 16 részre vágjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
Folpackkal letakarva kb 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat. Ha kihűlt, akkor porcukorral szórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »