Mogyorókrémes csavart csigák recept
Ők is elkészítették
Elkészítése: A tésztához a tejben felfuttatom az élesztő 1 evőkanál cukorral.
A maradék cukrot kikeverem a tojások sárgájával. A lisztet egy tűzálló tálba teszem (nekem van erre egy zománcos tálam).
Ebben meglangyosítom a gázon a lisztet. Beleteszem a cukros tojássárgákat és kicsit elkeverem a liszttel. Hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, majd elkezdem dagasztani.
Az olajat a legvégén adom hozzá, amivel teljesen bedagasztom a tésztát.
Az alját és a tetejét vékonyan megszórom liszttel, konyharuhával letakarom és meleg helyen a duplájára kelesztem. A szépen megkelt tésztát kiborítom a deszkára és akkorára nyújtom, amekkora a nyújtódeszkám.
A tészta felét megkenem a mogyorókrémmel. Ha nagyon kemény és nem lehet szépen kenni, akkor a még bontatlan dobozt forró vízbe állítom 10-15 percre. Ettől teljesen folyós lesz és könnyen ki lehet önteni a dobozból.
A tészta másik felét ráhajtom a megkent oldalra. Felvágom a tésztát 2 cm széles csíkokra. Egyesével párat csavarok rajtuk, majd csiga formára összetekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a csigákat egymástól távolabb, mert a sütés során nagyon meg fognak kelni és ehhez kell nekik a hely.
Lekenem a tetejüket tojásfehérjével és előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm a csigákat. Ebből az adagból nekem 22 darab lett.
Tipp:
Ezt ajánlom egy bögre tea mellé vagy a gyerkőcöknek tízóraira, uzsonnára.