Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mikulás kenyér recept

Mikulás kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (a csésze 2 dl-es):

    • 4,5 csésze kenyérliszt
    • 1/2 csésze cukor
    • 2 csomag szárított élesztő
    • 1 teáskanál só
    • 1/2 csésze tej
    • 1/4 csésze víz
    • 1/4 csésze vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szem óriás mazsola
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2-3 csepp piros ételfesték

    Elkészítése:

    Egy nagy tálban keverd össze 2 csésze lisztet, a cukorral, élesztővel és sóval. Egy kis fazékban melegítsd fel a tejet, a vizet és a vajat. Keverd össze a lisztes és a tejes keveréket. Keverd fel a tojásokat és add hozzá a maradék lisztet. Keverd össze úgy, hogy egy kemény tésztát kapj.

    Most minden keveréket gyúrj össze úgy, hogy a végén egy rugalmas tésztát kapj. Egy olajozott tálban forgasd meg a tésztát, majd fedd le valamivel és hagyd pihenni kb 1 órát. Ezalatt kétszeresére kell dagadnia.

    Tedd a tésztát egy enyhén lisztes felületre és oszd két részre. Az egyik legyen picit nagyobb.

    A nagyobb részből formázz egy hosszúkás háromszöget lekerekített sarkakkal. Ez lesz a Mikulás feje és a sapkája. Oszd ketté a kisebb részt. Nyújtsd ki a tésztát nagyjából félkör formára, és a kép szerint vagdosd fel és kicsit csavard meg, kuszáld össze a Mikulás szakállát, majd tedd a Mikulás fej aljára szintén a kép szerint. Felvert tojással megkend meg.

    Légkeveréses, előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig süsd.

    Tipp:

    Sütés közben figyeljünk rá, nehogy megégjen!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá