Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg zsír
    • 4 dkg margarin
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 ek méz
    • 2,5 ek tej
    • 45 dkg liszt

    Töltelék:

    • 30 dkg margarin
    • 25 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • 3,5 ek búzadara
    • ribizli,- vagy málnaíz

    Tetejére:

    • étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit (a liszten kívül) gőz fölött simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, és mindegyiket kb. 2mm vastagra kinyújtjuk. 4 egyenlő nagyságú lapot sütünk gáztepsi hátulján, 180 fokon.

    A krémhez szükséges alapanyagokból sűrű tejbegrízt főzünk. Megtöltjük a lapokat, középre kerül a lekvár, alulra-felülre pedig a tejbegríz.

    A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és rákenjük a tetejére. 1 napig (vagy egy éjszakát) hűvös helyen tartsuk, hogy a süti összeálljon.

    Másnap szeletelve fogyasztható!

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá