Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes krémes

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 3 dkg zsír
  • 4 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 ek méz
  • 2,5 ek tej
  • 45 dkg liszt

Töltelék:

  • 30 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 3,5 ek búzadara
  • ribizli,- vagy málnaíz

Tetejére:

  • étcsokoládé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit (a liszten kívül) gőz fölött simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, és mindegyiket kb. 2mm vastagra kinyújtjuk. 4 egyenlő nagyságú lapot sütünk gáztepsi hátulján, 180 fokon.

A krémhez szükséges alapanyagokból sűrű tejbegrízt főzünk. Megtöltjük a lapokat, középre kerül a lekvár, alulra-felülre pedig a tejbegríz.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és rákenjük a tetejére. 1 napig (vagy egy éjszakát) hűvös helyen tartsuk, hogy a süti összeálljon.

Másnap szeletelve fogyasztható!

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept