Meggyes málé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*30 cm-es tepsihez:
- 2 nagyobb méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csésze (2 dl) cukor
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 1 csésze kukoricadara
- 1 csésze finomliszt
- 1 csésze paradicsomlé
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 mokkáskanál őrölt kardamom
- 1 csésze kimagozott meggy
- 1 ek tortadara
Elkészítése:
Felverjük a tojásokat a cukorral, majd összekeverjük a vajjal, fűszerekkel és a paradicsomlével.
A liszteket összekeverjük a sütőporral és a folyékony hozzávalókkal.
Jól kivajazott tepsibe öntjük a masszát, majd megszórjuk meggyel és tortadarával. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt. Az utolsó 10 percben alufóliával lefedjük és befejezzük a sütést.
Alufólia alatt hagyjuk kihűlni,majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










