Meggyes málé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*30 cm-es tepsihez:
- 2 nagyobb méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze (2 dl) cukor
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 1 csésze kukoricadara
- 1 csésze finomliszt
- 1 csésze paradicsomlé
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 mokkáskanál őrölt kardamom
- 1 csésze kimagozott meggy
- 1 ek tortadara
Elkészítése:
Felverjük a tojásokat a cukorral, majd összekeverjük a vajjal, fűszerekkel és a paradicsomlével.
A liszteket összekeverjük a sütőporral és a folyékony hozzávalókkal.
Jól kivajazott tepsibe öntjük a masszát, majd megszórjuk meggyel és tortadarával. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt. Az utolsó 10 percben alufóliával lefedjük és befejezzük a sütést.
Alufólia alatt hagyjuk kihűlni,majd szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »