Meggyes málé recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók egy 23*30 cm-es tepsihez:
- 2 nagyobb méretű FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze (2 dl) cukor
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 1 csésze kukoricadara
- 1 csésze finomliszt
- 1 csésze paradicsomlé
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 mokkáskanál őrölt kardamom
- 1 csésze kimagozott meggy
- 1 ek tortadara
Elkészítése:
Felverjük a tojásokat a cukorral, majd összekeverjük a vajjal, fűszerekkel és a paradicsomlével.
A liszteket összekeverjük a sütőporral és a folyékony hozzávalókkal.
Jól kivajazott tepsibe öntjük a masszát, majd megszórjuk meggyel és tortadarával. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt. Az utolsó 10 percben alufóliával lefedjük és befejezzük a sütést.
Alufólia alatt hagyjuk kihűlni,majd szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.