Meggyes málé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*30 cm-es tepsihez:
- 2 nagyobb méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze (2 dl) cukor
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 1 csésze kukoricadara
- 1 csésze finomliszt
- 1 csésze paradicsomlé
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 mokkáskanál őrölt kardamom
- 1 csésze kimagozott meggy
- 1 ek tortadara
Elkészítése:
Felverjük a tojásokat a cukorral, majd összekeverjük a vajjal, fűszerekkel és a paradicsomlével.
A liszteket összekeverjük a sütőporral és a folyékony hozzávalókkal.
Jól kivajazott tepsibe öntjük a masszát, majd megszórjuk meggyel és tortadarával. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt. Az utolsó 10 percben alufóliával lefedjük és befejezzük a sütést.
Alufólia alatt hagyjuk kihűlni,majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »