Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-diós rétes recept

Meggyes-diós rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    2 rúd réteshez:

    • 1 csomag réteslap (8 lap)
    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 4 ek darált dió
    • fahéj ízlés szerint
    • olvasztott vaj a lapok kenéséhez
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A réteslapokat kihajtogatom. Egy tiszta konyharuhára helyezem az első lapot, megkenem vajjal, majd erre kerül a következő lap. 4 lapot használok így fel.

    A legfelső lapnak csak a széleit kenem meg, a feléig megszórom az előre összekevert darált dióval, és zsemlemorzsával. Következik a lecsöpögtetett meggy fele, amit megszórok kevés fahéjjal.

    A rétest feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire rakom, kevés vajjal a tetejét még egyszer megkenem.

    Ugyanígy készítem el a másik rúd rétest is, amit lehet más töltelékkel is csinálni.

    A megadott meggy, zsemlemorzsa, dió mennyisége két rúd réteshez elegendő!

    200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

    Szépen szeletelni csak kihűlés után lehet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá