Meggyes-diós rétes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
2 rúd réteshez:
- 1 csomag réteslap (8 lap)
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 4 ek darált dió
- fahéj ízlés szerint
- olvasztott vaj a lapok kenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A réteslapokat kihajtogatom. Egy tiszta konyharuhára helyezem az első lapot, megkenem vajjal, majd erre kerül a következő lap. 4 lapot használok így fel.
A legfelső lapnak csak a széleit kenem meg, a feléig megszórom az előre összekevert darált dióval, és zsemlemorzsával. Következik a lecsöpögtetett meggy fele, amit megszórok kevés fahéjjal.
A rétest feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire rakom, kevés vajjal a tetejét még egyszer megkenem.
Ugyanígy készítem el a másik rúd rétest is, amit lehet más töltelékkel is csinálni.
A megadott meggy, zsemlemorzsa, dió mennyisége két rúd réteshez elegendő!
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Szépen szeletelni csak kihűlés után lehet!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.