Meggyes-diós rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meggyes-diós rétes

Hozzávalók:

2 rúd réteshez:

  • 1 csomag réteslap (8 lap)
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek darált dió
  • fahéj ízlés szerint
  • olvasztott vaj a lapok kenéséhez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A réteslapokat kihajtogatom. Egy tiszta konyharuhára helyezem az első lapot, megkenem vajjal, majd erre kerül a következő lap. 4 lapot használok így fel.

A legfelső lapnak csak a széleit kenem meg, a feléig megszórom az előre összekevert darált dióval, és zsemlemorzsával. Következik a lecsöpögtetett meggy fele, amit megszórok kevés fahéjjal.

A rétest feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire rakom, kevés vajjal a tetejét még egyszer megkenem.

Ugyanígy készítem el a másik rúd rétest is, amit lehet más töltelékkel is csinálni.

A megadott meggy, zsemlemorzsa, dió mennyisége két rúd réteshez elegendő!

200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

Szépen szeletelni csak kihűlés után lehet!