Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márvány szelet recept

Márvány szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Lapok:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 16 dkg zsír
    • kevés tej, vagy tejföl

    Krémhez:

    • 35 dkg cukor
    • 3 ek liszt
    • 1/2 liter forró tej
    • 20 dkg vaj

    Mázhoz:

    • 15 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Erezet:

    • 2 ek cukor
    • 1 ek kakaó
    • 1 ek víz

    Elkészítése:

    Lap anyagait összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk.

    A krém elkészítése:

    35 dkg cukrot megpirítunk, 3 ek lisztet szórunk rá, és állandó keverés mellett 1/2 liter forró tejet öntünk hozzá, majd sűrűre főzzük.

    Amikor kihűlt kikeverjük a vajjal, majd megtöltjük vele a lapokat.

    A mázelkészítése:

    15 dkg porcukrot, 3 tojás fehérjével kemény habbá verünk, és a tészta tetejére kenjük.

    Díszítés:

    2 ek. cukrot 1 ek. kakaóval, és 1 ek vízzel felfőzzük és erezetet csurgatunk a tetejére.

    Viszonylag frissen szeleteljük, hogy ne törjön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá