Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Margó zserbó recept

Margó zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*22 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg kristálycukor
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél dl tej
    • 1-2 dkg élesztő
    • csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 10 dkg egész dióbél
    • fél dl rum
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 dl tej
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A töltelékhez egy tálban összekeverjük a darált diót, 2 evőkanál kristálycukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.

    Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót hozzáadva laza tésztává gyúrjuk és 3 cipót készítünk belőle. Félretesszük kicsit.

    Addig a darabolt diót összekeverjük a rummal és az 1 kanál cukorral. Felforralunk 1 dl tejet, majd ha felforrt, ezt hozzáadjuk és további 5 percig főzzük keverés mellett.

    Amíg hűl kinyújtjuk az első tésztalapot és kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Megkenjük alaposan baracklekvárral, rászórjuk a darált diós keverék felét, majd a darabolt diónak is a felét. Ez után jön a következő tésztalap és ismét jön rá ilyen sorrendben a töltelék. Befedjük a felső tésztalappal és előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 fokon.

    Ha kihűlt csokimázat is tehetünk rá!

    Nagyon mutatós és finom sütemény! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá