Margó zserbó recept
Hozzávalók egy 30*22 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl tej
- 1-2 dkg élesztő
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg egész dióbél
- fél dl rum
- 3 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A töltelékhez egy tálban összekeverjük a darált diót, 2 evőkanál kristálycukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót hozzáadva laza tésztává gyúrjuk és 3 cipót készítünk belőle. Félretesszük kicsit.
Addig a darabolt diót összekeverjük a rummal és az 1 kanál cukorral. Felforralunk 1 dl tejet, majd ha felforrt, ezt hozzáadjuk és további 5 percig főzzük keverés mellett.
Amíg hűl kinyújtjuk az első tésztalapot és kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Megkenjük alaposan baracklekvárral, rászórjuk a darált diós keverék felét, majd a darabolt diónak is a felét. Ez után jön a következő tésztalap és ismét jön rá ilyen sorrendben a töltelék. Befedjük a felső tésztalappal és előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 fokon.
Ha kihűlt csokimázat is tehetünk rá!
Nagyon mutatós és finom sütemény! :)