Margó zserbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 30*22 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás
  • fél dl tej
  • 1-2 dkg élesztő
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg egész dióbél
  • fél dl rum
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • baracklekvár

Elkészítése:

A töltelékhez egy tálban összekeverjük a darált diót, 2 evőkanál kristálycukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót hozzáadva laza tésztává gyúrjuk és 3 cipót készítünk belőle. Félretesszük kicsit.

Addig a darabolt diót összekeverjük a rummal és az 1 kanál cukorral. Felforralunk 1 dl tejet, majd ha felforrt, ezt hozzáadjuk és további 5 percig főzzük keverés mellett.

Amíg hűl kinyújtjuk az első tésztalapot és kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Megkenjük alaposan baracklekvárral, rászórjuk a darált diós keverék felét, majd a darabolt diónak is a felét. Ez után jön a következő tésztalap és ismét jön rá ilyen sorrendben a töltelék. Befedjük a felső tésztalappal és előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 fokon.

Ha kihűlt csokimázat is tehetünk rá!

Nagyon mutatós és finom sütemény! :)