Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás krémsajtos csigák recept

Málnás krémsajtos csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • 25 g friss élesztő
    • 1 evőkanál cukor
    • csipet só
    • 1 citrom héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 50 g vaj

    Töltelék:

    • 300 g mascarpone
    • 55 g vaj (puha)
    • 100 g cukor
    • 350 g málna (fagyasztott)
    • 15 g kukoricakeményítő

    Máz:

    • 100 g porcukor
    • 3 evőkanál vaj (olvasztva)
    • 2 evőkanál habtejszín

    Kenés:

    Elkészítése:

    Tészta:

    A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk amíg megkel.

    A lisztet egy edénybe szitáljuk és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom lereszelt héját és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd dagasztás közben hozzáadjuk a vajat és azzal együtt dagasztunk belőle hólyagos tésztát, mely elválik a kezünktől és az edénytől. (Természetesen géppel is elvégezhetjük a dagasztást)

    A tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Töltelék:

    A krémsajtot a puha vajjal és a cukorral gépi vagy kézi habverővel jól kikeverjük. A fagyasztott málnát a keményítővel elkeverjük, majd felhasználásig fagyasztóba tesszük.

    Formázás, sütés:

    A megkelt tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a krémsajtos keverékkel és megszórjuk a keményítővel elkevert málnával.
    A hosszabbik oldala mentén feltekerjük, ezután körülbelül 6 cm-es szeletekre vágjuk.

    Az így elkészült csigákat egy 26 cm-es tálba vagy tortaformába rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze, mert még kelni fognak. (Lehetőség szerint ne kivehető aljú tortaformát használjuk, mert abból a krémsajtos rész kifolyhat.)

    Letakarjuk és újra duplájára kelesztjük. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megkelt csigákat lekenjük felvert tojással.

    Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Amíg sülnek a csigák, addig elkészítjük mázat. Ehhez a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a porcukrot és a tejszínt. A kész csigákat meglocsoljuk a mázzal és langyosan fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek