Málnás krémsajtos csigák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 2,5 dl tej
- 25 g friss élesztő
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 citrom héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 50 g vaj
Töltelék:
- 300 g mascarpone
- 55 g vaj (puha)
- 100 g cukor
- 350 g málna (fagyasztott)
- 15 g kukoricakeményítő
Máz:
- 100 g porcukor
- 3 evőkanál vaj (olvasztva)
- 2 evőkanál habtejszín
Kenés:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk amíg megkel.
A lisztet egy edénybe szitáljuk és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom lereszelt héját és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd dagasztás közben hozzáadjuk a vajat és azzal együtt dagasztunk belőle hólyagos tésztát, mely elválik a kezünktől és az edénytől. (Természetesen géppel is elvégezhetjük a dagasztást)
A tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Töltelék:
A krémsajtot a puha vajjal és a cukorral gépi vagy kézi habverővel jól kikeverjük. A fagyasztott málnát a keményítővel elkeverjük, majd felhasználásig fagyasztóba tesszük.
Formázás, sütés:
A megkelt tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a krémsajtos keverékkel és megszórjuk a keményítővel elkevert málnával.
A hosszabbik oldala mentén feltekerjük, ezután körülbelül 6 cm-es szeletekre vágjuk.
Az így elkészült csigákat egy 26 cm-es tálba vagy tortaformába rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze, mert még kelni fognak. (Lehetőség szerint ne kivehető aljú tortaformát használjuk, mert abból a krémsajtos rész kifolyhat.)
Letakarjuk és újra duplájára kelesztjük. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megkelt csigákat lekenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Amíg sülnek a csigák, addig elkészítjük mázat. Ehhez a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a porcukrot és a tejszínt. A kész csigákat meglocsoljuk a mázzal és langyosan fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »