Málnás krémsajtos csigák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 2,5 dl tej
- 25 g friss élesztő
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 citrom héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 50 g vaj
Töltelék:
- 300 g mascarpone
- 55 g vaj (puha)
- 100 g cukor
- 350 g málna (fagyasztott)
- 15 g kukoricakeményítő
Máz:
- 100 g porcukor
- 3 evőkanál vaj (olvasztva)
- 2 evőkanál habtejszín
Kenés:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk amíg megkel.
A lisztet egy edénybe szitáljuk és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom lereszelt héját és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd dagasztás közben hozzáadjuk a vajat és azzal együtt dagasztunk belőle hólyagos tésztát, mely elválik a kezünktől és az edénytől. (Természetesen géppel is elvégezhetjük a dagasztást)
A tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Töltelék:
A krémsajtot a puha vajjal és a cukorral gépi vagy kézi habverővel jól kikeverjük. A fagyasztott málnát a keményítővel elkeverjük, majd felhasználásig fagyasztóba tesszük.
Formázás, sütés:
A megkelt tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a krémsajtos keverékkel és megszórjuk a keményítővel elkevert málnával.
A hosszabbik oldala mentén feltekerjük, ezután körülbelül 6 cm-es szeletekre vágjuk.
Az így elkészült csigákat egy 26 cm-es tálba vagy tortaformába rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze, mert még kelni fognak. (Lehetőség szerint ne kivehető aljú tortaformát használjuk, mert abból a krémsajtos rész kifolyhat.)
Letakarjuk és újra duplájára kelesztjük. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megkelt csigákat lekenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Amíg sülnek a csigák, addig elkészítjük mázat. Ehhez a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a porcukrot és a tejszínt. A kész csigákat meglocsoljuk a mázzal és langyosan fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »