Málnás krémsajtos csigák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Málnás krémsajtos csigák

Hozzávalók:
Tészta:

  • 500 g finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 25 g friss élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 citrom héja
  • 3 tojássárga
  • 50 g vaj

Töltelék:

  • 300 g mascarpone
  • 55 g vaj (puha)
  • 100 g cukor
  • 350 g málna (fagyasztott)
  • 15 g kukoricakeményítő

Máz:

  • 100 g porcukor
  • 3 evőkanál vaj (olvasztva)
  • 2 evőkanál habtejszín

Kenés:

  • 1 tojás

Elkészítése:

Tészta:

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk amíg megkel.

A lisztet egy edénybe szitáljuk és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom lereszelt héját és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd dagasztás közben hozzáadjuk a vajat és azzal együtt dagasztunk belőle hólyagos tésztát, mely elválik a kezünktől és az edénytől. (Természetesen géppel is elvégezhetjük a dagasztást)

A tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Töltelék:

A krémsajtot a puha vajjal és a cukorral gépi vagy kézi habverővel jól kikeverjük. A fagyasztott málnát a keményítővel elkeverjük, majd felhasználásig fagyasztóba tesszük.

Formázás, sütés:

A megkelt tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a krémsajtos keverékkel és megszórjuk a keményítővel elkevert málnával.
A hosszabbik oldala mentén feltekerjük, ezután körülbelül 6 cm-es szeletekre vágjuk.

Az így elkészült csigákat egy 26 cm-es tálba vagy tortaformába rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze, mert még kelni fognak. (Lehetőség szerint ne kivehető aljú tortaformát használjuk, mert abból a krémsajtos rész kifolyhat.)

Letakarjuk és újra duplájára kelesztjük. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megkelt csigákat lekenjük felvert tojással.

Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Amíg sülnek a csigák, addig elkészítjük mázat. Ehhez a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a porcukrot és a tejszínt. A kész csigákat meglocsoljuk a mázzal és langyosan fogyasztjuk.