Mákos túrótorta recept

Elkészítése:
A mákra annyi forró vizet öntünk, hogy jól ellepje és addig hagyjuk állni, amíg el nem készítjük a tésztát és a tölteléket, majd utána leszűrjük.
A tojást először a cukorral, majd a margarinnal jól kikeverjük. A sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a tojásos-cukros keverékbe, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
Csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig margarinnal kikenjük és a tésztát úgy belenyomkodjuk, hogy pereme is legyen (kb 3-4 cm magas), majd betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.
A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, és a vanília aromát jól összekeverjük, majd botmixerrel kicsit krémesítjük.
A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebb adaghoz keverjük a leszűrt mákot.
5
Kivesszük a hűtőből a tésztát és a közepére egy evőkanál túrókrémet teszünk, majd erre rá egy evőkanál mákkrémet. Ezt addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a krémek (krémek elég folyósak, ezért maguktól szépen elfognak terülni). Egy fogvájó segítségével a torta szélétől kiindulva a közepéig (egymástól távol) csíkokat húzunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 60 percig sütjük. Mikor már megsült és langyosra hűlt, akkor kivesszük a tortaformából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »