Mákos túrótorta recept

Elkészítése:
A mákra annyi forró vizet öntünk, hogy jól ellepje és addig hagyjuk állni, amíg el nem készítjük a tésztát és a tölteléket, majd utána leszűrjük.
A tojást először a cukorral, majd a margarinnal jól kikeverjük. A sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a tojásos-cukros keverékbe, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
Csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig margarinnal kikenjük és a tésztát úgy belenyomkodjuk, hogy pereme is legyen (kb 3-4 cm magas), majd betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.
A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, és a vanília aromát jól összekeverjük, majd botmixerrel kicsit krémesítjük.
A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebb adaghoz keverjük a leszűrt mákot.
5
Kivesszük a hűtőből a tésztát és a közepére egy evőkanál túrókrémet teszünk, majd erre rá egy evőkanál mákkrémet. Ezt addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a krémek (krémek elég folyósak, ezért maguktól szépen elfognak terülni). Egy fogvájó segítségével a torta szélétől kiindulva a közepéig (egymástól távol) csíkokat húzunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 60 percig sütjük. Mikor már megsült és langyosra hűlt, akkor kivesszük a tortaformából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »