Mákos, szilvalekváros kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 6 g sütőpor
- 1,5 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom reszelt héja
- 1,5 dl tej
- 80 ml étolaj
- csipetnyi só
Töltelék:
- 10 dkg darált mák
- 2 ek szilvalekvár
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a sütőport, a sót, a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Az étolajat és a maradék tejet is ráöntjük és jól összegyúrjuk.
A tésztát nem kelesztjük, lisztezett felületen azonnal kinyújtjuk kör alakúra. 8 cikkre vágjuk, a cikkek keskenyebb felénél 3 hosszanti bemetszést ejtünk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A cikk szélesebb felére tesszük a töltelékből és lazán feltekerjük. Több cikkre is vághatjuk természetesen a tésztát, akkor kisebb kiflik sülnek ki.
180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a hideg sütőbe toljuk. 25 perc alatt szép pirosra sülnek a kifliink.
A tölteléket variálhatjuk kedvünk szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »