Mákos, szilvalekváros kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 6 g sütőpor
- 1,5 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom reszelt héja
- 1,5 dl tej
- 80 ml étolaj
- csipetnyi só
Töltelék:
- 10 dkg darált mák
- 2 ek szilvalekvár
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a sütőport, a sót, a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Az étolajat és a maradék tejet is ráöntjük és jól összegyúrjuk.
A tésztát nem kelesztjük, lisztezett felületen azonnal kinyújtjuk kör alakúra. 8 cikkre vágjuk, a cikkek keskenyebb felénél 3 hosszanti bemetszést ejtünk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A cikk szélesebb felére tesszük a töltelékből és lazán feltekerjük. Több cikkre is vághatjuk természetesen a tésztát, akkor kisebb kiflik sülnek ki.
180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a hideg sütőbe toljuk. 25 perc alatt szép pirosra sülnek a kifliink.
A tölteléket variálhatjuk kedvünk szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »