Mákos kifli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag 7 g-os instant élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1-2 ek cukor
- 1 nagy csipet só
- 1,5 dl étolaj
- reszelt citromhéj
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája kevés tejjel elkeverve
Töltelékez:
- 25 dkg darált mák
- 1,5 dl tej
- 3-4 ek cukor
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, majd a többi hozzávalót. Összedolgozzuk, majd gyúródeszkára borítva jól összegyúrjuk. Letakarva langyos helyen pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük (kb. 20 perc).
Kis edényben a tejet a cukorral felforraljuk, a mákot beletesszük, és ízesítjük a többi hozzávalóval.
A tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, majd átlósan 8 cikkre vágjuk. Megtöltjük a mákos töltelékkel a külső, széles felére halmozva. Feltekerve sütőpapírral bélelt, a tűzhelyhez tartozó nagy lapos tepsibe rakosgatjuk (pont belefér).
Megkenjük a tojássárgájával, és sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra állítjuk, és 30-35 perc alatt pirosra sütjük a kifliket.
A mákos kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »