Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba recept

Mákos guba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 kifli
    • 200 g főzőtejszín vagy tejföl
    • 2 dl tej
    • 50 g kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 150 g darált mák
    • 1/4 csomag vaj
    • 100 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    A tejet, a cukorral elkevert vaníliás cukrot addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, elkeverjük és kihűlni hagyjuk.

    A kiflit felszeleteljük vagy egyforma darabokra tépkedjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük.

    Ha a cukros, tejes, tejszínes keverék kihűlt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és jól összekeverjük.

    Egy sütőtál vagy jénai aljára kiflit teszünk, megöntözzük a cukros keverékkel, majd újabb kifliréteget rakunk, amit ismét leöntünk.

    Az így összeállított gubára rámorzsoljuk a vajat, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

    Tálaláskor megöntözhetjük vaníliasodóval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá