Mákos guba recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 kifli
- 200 g főzőtejszín vagy tejföl
- 2 dl tej
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g darált mák
- 1/4 csomag vaj
- 100 g porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A tejet, a cukorral elkevert vaníliás cukrot addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, elkeverjük és kihűlni hagyjuk.
A kiflit felszeleteljük vagy egyforma darabokra tépkedjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük.
Ha a cukros, tejes, tejszínes keverék kihűlt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és jól összekeverjük.
Egy sütőtál vagy jénai aljára kiflit teszünk, megöntözzük a cukros keverékkel, majd újabb kifliréteget rakunk, amit ismét leöntünk.
Az így összeállított gubára rámorzsoljuk a vajat, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Tálaláskor megöntözhetjük vaníliasodóval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.