Mákos guba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mákos guba

Hozzávalók:

  • 5 kifli
  • 200 g főzőtejszín vagy tejföl
  • 2 dl tej
  • 50 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 g darált mák
  • 1/4 csomag vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás sárgája

Elkészítése:

A tejet, a cukorral elkevert vaníliás cukrot addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, elkeverjük és kihűlni hagyjuk.

A kiflit felszeleteljük vagy egyforma darabokra tépkedjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük.

Ha a cukros, tejes, tejszínes keverék kihűlt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és jól összekeverjük.

Egy sütőtál vagy jénai aljára kiflit teszünk, megöntözzük a cukros keverékkel, majd újabb kifliréteget rakunk, amit ismét leöntünk.

Az így összeállított gubára rámorzsoljuk a vajat, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

Tálaláskor megöntözhetjük vaníliasodóval.