Madártej recept
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a porcukrot és verjük teljesen keményre.
A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat.
Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
A tojássárgákat egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el és öntsük vissza az egészet az edénybe.
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
Tegyük a sodó tetejére a galuskákat és az egészet rakjuk be a hűtőbe.