Madárkávé habgaluskával recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 teáskanál porcukor
- 2 teáskanál 3 az 1-ben kávé
- 2 kávéskanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál liszt
- 16 dkg kristálycukor
- csipet só
- 2 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval és a porcukorral kemény habot verünk.
A liter tejet felmelegítjük és a tojáshabból két kanál segítségével galuskákat szaggatunk bele. Csak pár darabot tegyünk a tejbe, mert nagyon megnőnek. A galuskákat megforgatjuk és szűrőkanállal kiszedjük.
A tojások sárgáját a kristálycukorral, kávéval, kakaóval, liszttel valamint a fahéjjal kikeverjük, apránként hozzáadjuk a 2 dl tejet, majd óvatosan a leszűrt, meleg tejet és az egészet összefőzzük.
A tűzről levéve kihűtjük a galuskákat a tetejére rakjuk és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »