Madárkávé habgaluskával recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 teáskanál porcukor
- 2 teáskanál 3 az 1-ben kávé
- 2 kávéskanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál liszt
- 16 dkg kristálycukor
- csipet só
- 2 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval és a porcukorral kemény habot verünk.
A liter tejet felmelegítjük és a tojáshabból két kanál segítségével galuskákat szaggatunk bele. Csak pár darabot tegyünk a tejbe, mert nagyon megnőnek. A galuskákat megforgatjuk és szűrőkanállal kiszedjük.
A tojások sárgáját a kristálycukorral, kávéval, kakaóval, liszttel valamint a fahéjjal kikeverjük, apránként hozzáadjuk a 2 dl tejet, majd óvatosan a leszűrt, meleg tejet és az egészet összefőzzük.
A tűzről levéve kihűtjük a galuskákat a tetejére rakjuk és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »