Madárkávé habgaluskával recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 teáskanál porcukor
- 2 teáskanál 3 az 1-ben kávé
- 2 kávéskanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál liszt
- 16 dkg kristálycukor
- csipet só
- 2 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval és a porcukorral kemény habot verünk.
A liter tejet felmelegítjük és a tojáshabból két kanál segítségével galuskákat szaggatunk bele. Csak pár darabot tegyünk a tejbe, mert nagyon megnőnek. A galuskákat megforgatjuk és szűrőkanállal kiszedjük.
A tojások sárgáját a kristálycukorral, kávéval, kakaóval, liszttel valamint a fahéjjal kikeverjük, apránként hozzáadjuk a 2 dl tejet, majd óvatosan a leszűrt, meleg tejet és az egészet összefőzzük.
A tűzről levéve kihűtjük a galuskákat a tetejére rakjuk és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









