Madárkák recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg sima liszt
- egy csipetnyi só
- 2 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- köménymag
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, és összekeverjük. Végül belereszeljük a hideg vajat, és beleöntjük a tejet. Kézzel simára, és fényesre dolgozzuk ki.
1,5 óra hosszat kelesztjük. A megkelt tésztából lisztezett deszkán hengert formálunk, és kis darabokra szeleteljük. Az egyes szeletekből kis rudacskákat nyújtunk, és ügyesen kis madarakat formálunk belőlük.
A fejre köménymag szemecskéket csinálunk, és megkelesztjük. A madarakat felvert tojással megkenjük, gyengén kikent tepsire rakjuk, és meleg sütőben sütjük.
A madárkák kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 264 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.