Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros kifli recept

Lekváros kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 3 dl tej
    • 25 g friss élesztő
    • 1 ek cukor
    • 50 dkg liszt
    • 1 dl olaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelék:

    • eperlekvár
    • darált dió

    Kenés:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanál cukor
    • 1 ek tejföl

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és meleg helyen pihentetjük 10-15 percig. Ha felfutott, a többi hozzávalóval, kb 20 perc alatt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk duplájára kelni, kiborítjuk a tálból és 4 egyenlő részre vágjuk. Negyedenként lisztezett felületen 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, nagyjából kör alakúra alakítva a tésztát (a többi 3 résszel ugyanúgy járunk el). Derelyevágóval 8 egyenlő háromszögre vágjuk a kinyújtott tésztát, mindegyikre teszünk egy kiskanál tölteléket (a kicsit híg eperlekvárhoz darált diót keverünk) és a tésztát feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk még fél órát pihenni, majd megkenjük felvert tojással, amibe kevés cukrot és tejfölt is keverünk. 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, amikor kivesszük a sütőből olvasztott vajjal átkenjük a tetejét, így finom, ropogós marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá