Lekváros kifli recept
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és meleg helyen pihentetjük 10-15 percig. Ha felfutott, a többi hozzávalóval, kb 20 perc alatt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk duplájára kelni, kiborítjuk a tálból és 4 egyenlő részre vágjuk. Negyedenként lisztezett felületen 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, nagyjából kör alakúra alakítva a tésztát (a többi 3 résszel ugyanúgy járunk el). Derelyevágóval 8 egyenlő háromszögre vágjuk a kinyújtott tésztát, mindegyikre teszünk egy kiskanál tölteléket (a kicsit híg eperlekvárhoz darált diót keverünk) és a tésztát feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk még fél órát pihenni, majd megkenjük felvert tojással, amibe kevés cukrot és tejfölt is keverünk. 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, amikor kivesszük a sütőből olvasztott vajjal átkenjük a tetejét, így finom, ropogós marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

