Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kutyus zsemle recept

Kutyus zsemle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dkg élesztő
    • 2-2,5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 60 dkg liszt
    • 1 kis doboz natúr joghurt
    • zsemlénként 3 szem mazsola

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben, a fele cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot, a felvert tojást, a sót és a maradék cukrot és langyos tejet, majd végül a felfutottat élesztőt is.

    Jól összedolgozzuk és dagasztjuk legalább 10 percig. (Némi izommunkát igénybe vesz :P)

    Ezután meleg helyen megkelesztjük.

    Ha megkelt 8-9 egyforma részre vágjuk. Kicsi de széles cipókat formázunk, két véglén bevágjuk, ez lesz a kutyus füle.
    Megkenjük őket felvert tojóssal, ha szeretnénk szezámmaggal is megszóratjuk.

    Veszünk 3 szem mazsolát, 2 db lesz a szeme, egy az orra. Ha ez is kész ismét kelesztjük is, ha már szép nagyok, előmelegített sütőben kb 180 °-on szép aranyszínűre vagy barnára sütjük.

    Persze sütő függő!

    Figyeljük a vége felé, nehogy az alja megsüljön és kemény legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá