Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl langyos tejben, a fele cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot, a felvert tojást, a sót és a maradék cukrot és langyos tejet, majd végül a felfutottat élesztőt is.
Jól összedolgozzuk és dagasztjuk legalább 10 percig. (Némi izommunkát igénybe vesz :P)
Ezután meleg helyen megkelesztjük.
Ha megkelt 8-9 egyforma részre vágjuk. Kicsi de széles cipókat formázunk, két véglén bevágjuk, ez lesz a kutyus füle.
Megkenjük őket felvert tojóssal, ha szeretnénk szezámmaggal is megszóratjuk.
Veszünk 3 szem mazsolát, 2 db lesz a szeme, egy az orra. Ha ez is kész ismét kelesztjük is, ha már szép nagyok, előmelegített sütőben kb 180 °-on szép aranyszínűre vagy barnára sütjük.
Persze sütő függő!
Figyeljük a vége felé, nehogy az alja megsüljön és kemény legyen.