Kutyus zsemle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 2-2,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tk só
  • 60 dkg liszt
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • zsemlénként 3 szem mazsola

Elkészítése:

1 dl langyos tejben, a fele cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot, a felvert tojást, a sót és a maradék cukrot és langyos tejet, majd végül a felfutottat élesztőt is.

Jól összedolgozzuk és dagasztjuk legalább 10 percig. (Némi izommunkát igénybe vesz :P)

Ezután meleg helyen megkelesztjük.

Ha megkelt 8-9 egyforma részre vágjuk. Kicsi de széles cipókat formázunk, két véglén bevágjuk, ez lesz a kutyus füle.
Megkenjük őket felvert tojóssal, ha szeretnénk szezámmaggal is megszóratjuk.

Veszünk 3 szem mazsolát, 2 db lesz a szeme, egy az orra. Ha ez is kész ismét kelesztjük is, ha már szép nagyok, előmelegített sütőben kb 180 °-on szép aranyszínűre vagy barnára sütjük.

Persze sütő függő!

Figyeljük a vége felé, nehogy az alja megsüljön és kemény legyen.