Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtetorta recept

Körtetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
350 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 28 dkg liszt
    • 14 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 4 finom körte
    • 2 dl fehérbor
    • 10 dkg cukor
    • gyömbérdarab
    • 3 szem szegfűszeg
    • 3 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt, vágott héja
    • őrölt fahéj
    • őrölt gyömbér
    • 1 szikkadt kalács, vagy 4 ek édes morzsa

    Elkészítése:

    A vajat összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a cukorral, a citromhéjjal és csipet sóval. Hűtőben 1 órát pihentetjük.

    Félbevágjuk a körtéket, kiszedjük a magházukat, és egy lábasba tesszük a borral, 2 dl vízzel, a citromhéjjal, a szegfűszeggel, 10 dkg cukorral és a vékonyra szeletelt kis darabka gyömbérrel. 15 percig főzzük, lecsöpögtetjük, és félretesszük hűlni.

    Felolvasztjuk a vajat a maradék cukorral, egy csipet fahéjjal és az őrölt gyömbérrel. A tészta kétharmadát 1 cm vastagra nyújtjuk. 24 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába tesszük, rászórjuk az összetört kalácsot, vagy édes morzsát, és ráhelyezzük a körtéket. Meglocsoljuk fűszeres vajjal. Kinyújtjuk a maradék tésztát, a torta tetejére tesszük, lenyomkodjuk a széleit, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

    A körtetorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 240 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá