Klasszikus piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg lekvár
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citrom héját, majd belekeverjük a lisztet, 1-2 evk forró vízzel lazítjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, laza mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keverékbe. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit és belekenjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, ha kiszárítjuk nem lehet feltekerni.
Még melegen deszkára borítjuk és feltekerjük.
Amikor kihűlt kitekerjük és megkenjük lekvárral. Újra feltekerjük és már szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »