Klasszikus piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg lekvár
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citrom héját, majd belekeverjük a lisztet, 1-2 evk forró vízzel lazítjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, laza mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keverékbe. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit és belekenjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, ha kiszárítjuk nem lehet feltekerni.
Még melegen deszkára borítjuk és feltekerjük.
Amikor kihűlt kitekerjük és megkenjük lekvárral. Újra feltekerjük és már szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »