Klasszikus piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg lekvár
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citrom héját, majd belekeverjük a lisztet, 1-2 evk forró vízzel lazítjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, laza mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keverékbe. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit és belekenjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, ha kiszárítjuk nem lehet feltekerni.
Még melegen deszkára borítjuk és feltekerjük.
Amikor kihűlt kitekerjük és megkenjük lekvárral. Újra feltekerjük és már szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









