Vajas kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,75 dl tej
- 1,75 dl víz
- 50 dkg kenyér vagy finomliszt
- 20 g friss élesztő
- 2 csapott tk só
- 30 g puha vaj
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt. A vizet is meglangyosítjuk.
Egy edénybe vagy a dagasztógép táljába mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a vajat, vizet és élesztős tejet, majd elkezdjük összedolgozni, majd dagasztjuk.
Az összedolgozást és a dagasztás végezhetjük kézzel is és géppel is. A jól kidolgozott tésztát letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8-10 részre osztjuk és gömbölyűre formázzuk, majd újabb 10 percig pihentetjük.
A tésztákat egyenként háromszög alakúra nyújtjuk, szorosan feltekerjük és kifli formájúra hajlítjuk, majd tepsibe sorakoztatjuk. 30 percig kelesztjük a kifliket.
A sütőt előmelegítjük, az aljába teszünk egy tepsiben vizet amivel együtt melegítjük fel a sütőt. 200 fokos sütőben kb 20-22 perc alatt pirosra sütjük. Még forrón lefújjuk vízzel és hideg helyre tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









