Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas kifli recept

Vajas kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g sima liszt
    • 300 ml víz
    • 10 g porélesztő
    • 60 g vaj
    • 200 ml tejföl
    • 2 tk só
    • 2 ek olívaolaj (a dagasztáshoz)
    • 60 g vaj (a lekenéshez)

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval és az élesztővel, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megcsorgatjuk olajjal, és lefedve 10 percet pihentetjük. Ezután sima, rugalmas tésztává dagasztjuk, és lefedve kb. 70 perc alatt megkelesztjük.

    A tésztát lisztezett deszkán megfelezzük, előbb az egyik, majd a másik tésztát kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a felolvasztott vajjal és 4 részre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük, majd kiflit formázunk belőle.

    Zsírpapírral bélelt tepsiben még kb. 45 percet kelesztjük. Ezalatt a sütőt felmelegítjük 200 °C-ra, és egy vízzel töltött fazekat teszünk az aljába. A kifliket lekenjük hideg vízzel, megszórjuk nagy szemű sóval, és a forró sütőben 10 percig lefedve, majd további 15 percig fedő nélkül sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá