Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és az élesztővel, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megcsorgatjuk olajjal, és lefedve 10 percet pihentetjük. Ezután sima, rugalmas tésztává dagasztjuk, és lefedve kb. 70 perc alatt megkelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán megfelezzük, előbb az egyik, majd a másik tésztát kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a felolvasztott vajjal és 4 részre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük, majd kiflit formázunk belőle.
Zsírpapírral bélelt tepsiben még kb. 45 percet kelesztjük. Ezalatt a sütőt felmelegítjük 200 °C-ra, és egy vízzel töltött fazekat teszünk az aljába. A kifliket lekenjük hideg vízzel, megszórjuk nagy szemű sóval, és a forró sütőben 10 percig lefedve, majd további 15 percig fedő nélkül sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.