Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kifli recept

Túrós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
2 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 ek méz
    • 5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja, mazsola

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 tk tej
    • 2 ek tej az átgőzöléshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre vágjuk. Golyókat formázunk. Túrót egy tálba öntjük, egy villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást és belereszeljük a citrom héját. A golyókat oválisra nyújtjuk.

    Képzeletben a tésztát 3 sávra osztjuk, a középsőre teszünk 2 ek tölteléket, az alsó harmadot ráhajtjuk, ujjunkkal kicsit összenyomjuk a tészta szélét, és a felső harmadot egy derelyevágó segítségével 1 cm szélesen becsíkozzuk, majd a töltelékes részt átfordítjuk rajta. Így a rácsos rész felülre kerül. Meghajlítjuk kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk egymástól kicsit távolabb. Hagyjuk még addig kelni, míg a sütő bemelegszik. Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével. Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.

    Tipp:

    Fele fehér rozsliszttel, fele fehér liszttel, és a cukor, az fele nádcukor, fele nyírfacukorral készült.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá