Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répás kiflik recept

Répás kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Ezek a kis lekváros kiflik, egyike azoknak az apró édes sütiknek amik nagy kedvencei gyerekeimnek.

    Tojás nélkül készül így már elég korán adható babáknak is, és nem utolsó sorban a takarékos konyha finom eleme is lehet.
    Ami nem szokványos hozzávaló, az a répa. Higgyétek el megéri kipróbálni !
    Ez alkalommal gyerekkori barátnőm és kislánya érkezésére készítettem el :)

    Hozzávalók 32 db-hoz:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg reszelt sárgarépa (kis lyukú reszelőn)
    • 1 kk őrölt gyömbér
    • csipet só
    • lekvár a töltéshez (ízlésünknek megfelelően)
    • vaníliás porcukor a hempergetéshez

    Elkészítése:

    Sárgarépát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a gyömbérport és a csipet sót. Nem, nem tévedés a tésztában nincs cukor, sem sütőpor!

    A lisztet puha vajjal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, egy jól gyúrható vajas tésztát kapunk. 20 percet hűtőben pihentetjük. Csodaszép színt ad a sárgarépa a tésztának.

    Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Szobahőmérsékleten kiengedve kétfelé vágjuk a tésztát és lisztezett alapon “kör alakúra” nyújtjuk.
    Pizzavágó segítségével 16 cikkre vágjuk.

    Külső felében kevés lekvárt kanalazunk, feltekerjük kis kifli formává. A maradék tésztánkkal ugyan így járunk el :)

    A lekvár ízét tekintve, a savanykásabb ízvilágúakat ajánlanám.

    Sütőpapíros lemezen 15-20 perc alatt “világosra” sütjük. Még forrón egyesével vaníliás porcukorba hempergetjük, rácsra téve hűtjük.

    Tipp:

    Jól záródó fém dobozban akár több hétig is friss marad …(ha marad)
    Dupla adag készítésénél alább már nem is adom :)))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá