Répás kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Ezek a kis lekváros kiflik, egyike azoknak az apró édes sütiknek amik nagy kedvencei gyerekeimnek.

Tojás nélkül készül így már elég korán adható babáknak is, és nem utolsó sorban a takarékos konyha finom eleme is lehet.
Ami nem szokványos hozzávaló, az a répa. Higgyétek el megéri kipróbálni !
Ez alkalommal gyerekkori barátnőm és kislánya érkezésére készítettem el :)

Hozzávalók 32 db-hoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg reszelt sárgarépa (kis lyukú reszelőn)
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • csipet só
  • lekvár a töltéshez (ízlésünknek megfelelően)
  • vaníliás porcukor a hempergetéshez

Elkészítése:

Sárgarépát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a gyömbérport és a csipet sót. Nem, nem tévedés a tésztában nincs cukor, sem sütőpor!

A lisztet puha vajjal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, egy jól gyúrható vajas tésztát kapunk. 20 percet hűtőben pihentetjük. Csodaszép színt ad a sárgarépa a tésztának.

Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Szobahőmérsékleten kiengedve kétfelé vágjuk a tésztát és lisztezett alapon “kör alakúra” nyújtjuk.
Pizzavágó segítségével 16 cikkre vágjuk.

Külső felében kevés lekvárt kanalazunk, feltekerjük kis kifli formává. A maradék tésztánkkal ugyan így járunk el :)

A lekvár ízét tekintve, a savanykásabb ízvilágúakat ajánlanám.

Sütőpapíros lemezen 15-20 perc alatt “világosra” sütjük. Még forrón egyesével vaníliás porcukorba hempergetjük, rácsra téve hűtjük.

Tipp:

Jól záródó fém dobozban akár több hétig is friss marad …(ha marad)
Dupla adag készítésénél alább már nem is adom :)))