Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pozsonyi kifli recept

Pozsonyi kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 500 g rétesliszt
    • 180 g sertészsír
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 g sütőpor
    • 2 csapott evőkanál porcukor
    • 4 evőkanál tej (2,8%-os)

    A töltelékhez:

    • 200 g darált dió
    • 100 g kristálycukor
    • 100 ml tej (2,8%-os)
    • A kiflik megkenéséhez:
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A töltelékhez annak összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük, közben előmelegítjük a sütőt 160 C-ra.

    A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd pohár segítségével kis köröket szaggatunk belőle.

    A kiszaggatott körökre a diós töltelékből kis halmokat rakunk, majd feltekerjük kifli formájúra. A kifliket tepsibe rakjuk, tetejüket tojással megkenjük.

    Légkeverős sütőben a 3. rácson 160 C fokon 20-25 percig sütjük. A kész kifliket meghintjük porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá