Pozsonyi kifli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Pozsonyi kifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g rétesliszt
  • 180 g sertészsír
  • 2 db tojás
  • 12 g sütőpor
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál tej (2,8%-os)

A töltelékhez:

  • 200 g darált dió
  • 100 g kristálycukor
  • 100 ml tej (2,8%-os)
  • A kiflik megkenéséhez:
  • 1 db tojás

Elkészítése:

A töltelékhez annak összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük, közben előmelegítjük a sütőt 160 C-ra.

A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd pohár segítségével kis köröket szaggatunk belőle.

A kiszaggatott körökre a diós töltelékből kis halmokat rakunk, majd feltekerjük kifli formájúra. A kifliket tepsibe rakjuk, tetejüket tojással megkenjük.

Légkeverős sütőben a 3. rácson 160 C fokon 20-25 percig sütjük. A kész kifliket meghintjük porcukorral.