Mákos kifli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 db natúr sajtkrém
- 15 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- só
- 25 dkg finomliszt
Mák töltelék:
- 15 dkg darált mák
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 1 db citrom héja
A tészta tetejére:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tej
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és fóliába csomagoljuk, legalább kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük és kinyújtjuk a tésztát és cikkelyeket készítünk belőle, megtöltjük a töltelékkel és feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tojással, és kb. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.